Moi kaikille !

Aattelin alottaa kirjottaan mun lempikirjasarjoista. Mie esittelen ne  kirjasarja ja osa kerrallaan. Alotan Harry Potterilla, joka on ehdottomasti yksi parhaista kirjasarjoista joita oon ikinä lukenu. Tämä tulee pysymään yhtenä suosikeistani koko lopun elämääni. Tänään esittelen siis Harry Potterin eka osan, joka on Harry Potter ja viisasten kivi. Sen alkuperäinen nimi on Harry Potter and The Philosopher´s Stone tai Harry Potter and Sorcerer´s Stone, riippuen siitä kummalla englannilla se on, amerikan- vai englannin-englannilla. Kirjoittaja on skotlantilainen J.K. Rowling. Kirja alkoi aika tylsästi, mutta sitten kun se pääsi vauhtiin en voinut laskea sitä käsistäni. = ) Kirja alkaa siitä kun ensimmäinen velhosota loppuu ja Harry jätetään erään talon portaille, koska hänen vanhempansa murhattiin raa´asti. Kirjan alussa Harry on vauva, mutta jo toisessa luvussa hän on 10-vuotias. Hän joutuu nukkumaan portaiden alla olevassa komerossa pitkäkaulaisen, naapureitaan kyyläävän tätinsä, siansilmäisen setänsä ja pilalle lellityn serkkunsa luona. Harryn elämä ei ole helppoa, mutta kun hän saa 11-vuotispäinänään tietää olevansa velho, hänen elämänsä muuttuu täydellisesti ja hän pääsee opiskelemaan Tylypahkaan, velhojen ja noitien kouluun. Siellä Harry saa ensimmäistä kertaa elämässä ystäviä. Tylypahka on Harrylle kuin oikea koti, mutta sitten koulussa alkaa tapahtua kummia..... Minä olen sitä mieltä että elokuvaversio oli huono, ainut hyvä asia siinä oli musiikki. = ) Elokuvasta oli poistettu joitain asioita ja juonta oli lyhennetty ja yksinkertaistettu. Se ärsytti, mutta kuten aluksi kerroin minusta alkuperäinen, eli kirjaversio on huippuhyvä. Antaisin sille täydet kymmenen tähteä kymmenestä. Eli 10/10 .
smiley

Tässä on suomennoksen kuva.
laugh


Tässä alkuperäinen.

Tässä toinen versio.

Itselläni on tämä toinen versio, mutta suomeksi, eli siinä on samanlaiset kannet muuten, mutta nimi on vain eri paikassa ja suomeksi.
laugh
P.S. Tuo otsikko ei liittynyt tähän millään tavalla, se vaan kuulosti kivalta. = D Mulla kävi samalla tavalla myös tuon blogin nimen kanssa. = D